Murkšķu audzētava "Jaunstuči"

Murkšķis ir lielākā zemes vāvere, kas īpaši slavena ar savu ziemas miegu un spalgo svilpšanu
p>Murkski Filu apdraud robotsJa 2.februārī murkšķa Fila ēna nav redzama, tad ziema atkāpjas un Ameriku pilda prieks. Tā ir bijis līdz šim, bet tagad šo tradīciju apdraud robots.

Dzīvnieku aizstāvju grupa vēlas panākt, lai Pensilvānijas Murkšķa dienas organizētāji murkšķi Filu aizstāj ar mehānisku kopiju. Saskaņā ar tradīciju, ja Fils 2.februārī redz savu ēnu, tad ziema neatkāpsies vēl sešas nedēļas. Ja ēna nav redzama, tad gaidāms pavasaris.

Cilvēki no organizācijas par ētisku attieksmi pret dzīvniekiem apgalvo, ka nav godīgi turēt dzīvnieku ieslodzījumā un likt uzstāties liela pūļa un prožektoru priekšā. Katru gadu šis pasākums piesaista tūkstošiem tūristu.

Dzīvnieki iesaka izmantot mehānisku robotu. Bet vietējā Murkšķu kluba prezidents apgalvo, ka pret Filu izturas labāk, nekā pret bērniem vidusmēra ģimenēs Pensilvānijā. „Murkšķis tiek turēts lieliskos apstākļos un dzīvnieku aizstāvjus patiesībā interesē nevis pats Fils, bet gan publicitāte,” apgalvo Murkšķu kluba prezidents.



Raksts aizgūts no

www.kasjauns.lv

Foto: Bulls Press

2010.gada 29.janvāris

Jaunumi

16. maijs, 2020

Tas brīdis ir pienācis un beidzot no šodienas murkšķi uzsāk tūrisma sezonu, protams, ievērojot distanci un visus pārējos ieteikumus, lai mēs pasargātu viens otru. Vēlams savu vizīti iepriekš pieteikt, zvanot uz tālruni 26020002. Gaidīsim ciemos!


1. maijs, 2020

Ņemot vērā, ka Latvijā izsludināta ārkārtas situācija saistībā ar COVID-19 pandēmiju, murkšķu audzētava “Jaunstuči” ir slēgta apmeklētājiem līdz ārkārtas situācijas atcelšanai 2020.gada 12.maijam. Tāpēc murkšķu vērošanas sezona šogad netiks uzsākta ar 1.maiju, kā tas ir bijis citus gadus. Būsim atbildīgi gan pret apkārtējiem, gan arī dzīvniekiem.


14. maijs, 2014

Lauku ceļotājs aicina pilsētniekus uz laukiem 16.-18. maijā, kad notiks akcija "Atvērtās dienas laukos". Tā ir iespēja pavadīt pārsteidzošu nedēļas nogali ar ģimeni, draugiem vai darba kolektīvu, apbraukājot visdažādākās ražojošās saimniecības laukos, lai atklātu sev jaunus – gan interesantus, gan garšīgus lauku labumus.